Suomi

AddSecure School Safety suojaa neljää ruotsalaista koulua

Kolmessa Göteborgin Skånegatanin varrella sijaitsevassa yläkoulussa päätettiin uudistaa turvallisuus ja tietoliikenne. Ne ovat Bernadottegymnasiet, Burgårdens Gymnasium ja Katrinelundsgymnasiet. Projektiin liittyi äskettäin neljäskin koulu: Motorbranschens Tekniska Gymnasium.
Muissakin kouluissa on tällaisia tarpeita. Viime vuosina 70 prosentissa Ruotsin kunnista on parannettu koulujen turvallisuutta. Menetelmät ovat kuitenkin olleet perinteisiä, kuten kameroita, kulunvalvontaa ja/tai hälytyslaitteita. Vain harvassa koulussa kriittinen tietoliikennejärjestelmä on yhtä ajantasainen kuin näissä neljässä Göteborgissa toimivassa koulussa. Miten järjestelmä toimii? Katsotaanpa.
Todellinen ongelma
Götenborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki. Kolme projektiin alun perin osallistunutta koulua sijaitsevat sen keskustassa. Niissä on yhteensä 3 300 opiskelijaa ja opettajaa, joten organisaatio, tietoliikenne ja turvallisuus joutuvat koetukselle.
Nämä koulut eivät kuitenkaan ole ainoita. Uhat ja väkivalta yleistyvät kouluissa eri puolilla Eurooppaa. Onnettomuuksien saaminen aisoihin ennen niiden riistäytymistä hallitsemattomiksi edellyttää nopeaa tiedonkulkua. Jos onnettomuudet saadaan hallintaa nopeasti, vakava väkivalta voidaan usein välttää.
Anders Ekman työskentelee näiden koulujen huoltopäällikkönä. Hän vastasi AddSecuren kanssa käydyistä neuvotteluista ja edusti kuntaa projektissa. Hän kertoo ongelmista, joihin etsittiin uutta ratkaisua:
"Pyrimme jatkuvasti parantamaan turvallisuutta kouluissamme, joten halusimme nopeuttaa tietyistä tapahtumista tiedottamista. Halusimme tehostaa tiedonkulkua esimerkiksi palohälytyksistä ja opettajien tai turvallisuustiimin jäsenten välillä kriisitilanteissa helpolla tavalla.”

AddSecure School Safety -ratkaisu
Ekman kertoo, että kouluissa tutustuttiin useiden tarjoajien ratkaisuihin, mutta valinta kohdistui AddSecuren kattavaan tiedonkulkujärjestelmään pian:
"Mielestämme AddSecuren järjestelmä on helppokäyttöinen, ja se suuntautuu tulevaisuuteen. Sen teknologia on muita edellä, ja se voidaan yhdistää moniin muihin järjestelmiin digitaalisesti. Kilpailijoiden ratkaisut vaikuttivat paljon perinteisemmiltä.
Millaisesta ratkaisusta on kyse?
AddSecure School Safety koostuu useista osista, joiden avulla koulun henkilöstö voi pitää yhteyttä useiden kanavien välityksellä, kuten mobiililaitesovellukset, hakulaitteet, henkilökohtaiset hälytyslaitteet, digitaalinen radio, tietonäytöt ja valmiiksi määritetyt ääniviestit. Hakulaitteet täydentävät puhelinsovellusta, joten oikeat henkilöt tavoitetaan, vaikka puhelimen akku olisi tyhjä tai mobiiliverkko tukkeutuisi, kuten kriisitilanteessa usein käy. Jokaisessa neljässä koulussa on otettu käyttöön uusi hakulaiteverkko, jotta muita varoitetaan ja pääsy estetään, kunnes tilanne on ohi. Järjestelmä on yhteensopiva viranomaisverkon ja hätäkeskuksen kanssa.
Koko AddSecure School Safety -ratkaisu on itse asiassa parannettu versio järjestelmästä, joka on havaittu toimivaksi useiden vuosien aikana. 70 % Ruotsin pelastuslaitoksista käyttää sitä, samoin Ruotsin meripelastusseura (sen hakulaiteverkosto ulottuu 4 000 kilometrin alueelle). Lisäksi sitä käytetään esimerkiksi useissa kauppakeskuksissa ja areenoilla.
Ekman lisää: "AddSecure School Safety soveltuu erilaisiin skenaarioihin: jos opettaja tuntee itsensä uhatuksi ja tarvitsee apua, oppilaiden määrä on tiedossa, jos sattuu tulipalo, ja oppilasravintolan kylmäkalusteen rikkoutumisesta voidaan ilmoittaa. Järjestelmä on hyödyllinen näiden pienten osien muodostaman kokonaisuuden vuoksi."

Suunta eteenpäin
Jokaisessa koulussa on laadittava rutiinit AddSecuren toimittaman teknologian käyttämiseksi. AddSecure antaa neuvoja mielellään. AddSecure School Safety -järjestelmä on otettava olennaiseksi opettajien ja muun henkilöstön rutiinien osaksi, jotta sen käyttäminen hätätilanteessa on helppoa.
Verkko rakennetaan monikäyttöiseksi ja helposti skaalattavaksi sekä koulussa että muissa projektiin liittyvissä kouluissa. Verkko rakennetaan kestämään ja kasvamaan.
Ekman on täysin tyytyväinen projektiin.
"Kaikki on sujunut ongelmitta ja erittäin ammattitaitoisesti. AddSecure on tarjonnut toimivat ratkaisut alkuperäisiin ongelmiimme ja tarjonnut mahdollisuuksia, joista emme olleet tietoisia. Ratkaisu vähentää työtaakkaamme huomattavasti.
Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!