Suomi

Näin SECITS Sweden käyttää AddSecuren ratkaisua kameravalvontaan

SECITS Sweden AB, seuraavan sukupolven IP-pohjaisten turvallisuusratkaisujen toimittaja, käyttää kameravalvontaan AddSecure Linkiä. Läntisen toiminta-alueen vastaava Magnus Carlsson kertoo tarkemmin, miten.

– Olemme yksi Ruotsin suurimpia kameravalvontayrityksiä, joten meillä on tarvetta monille eri tavoille yhdistää kameroita. Toimimme turvallisuusjärjestelmien parissa ja vaadimme yhteyksiltämme mahdollisimman korkeaa laatua, Carlsson selittää.

 

Painopiste turvallisuudessa

Carlsson suosii kuituverkkoja siellä, missä niitä ovat käytettävissä, kuten ostoskeskuksissa, mutta se ei ole aina mahdollista. SECITS Sweden käyttää AddSecure Link -ratkaisua matkapuhelinverkon kautta silloin, kun vaaditaan omavaraisempaa menetelmää.

– Käytämme AddSecure Link -ratkaisua luomaan yhteydet aktiiviseksi kameravalvonnaksi kutsumassamme palvelussa. Siinä hälytyskeskuksen operaattori valvoo kameroita ja käynnistää tapauksen vaatimat toimenpiteet. Voidaan esimerkiksi kutsua paikalle vartija, palokunta tai yhteyshenkilö tai antaa asianosaiselle kovaäänisen kautta kehotus poistua paikalta. Tässä AddSecure Link tarjoaa meille varman ja luotettavan yhteyden, Carlsson kertoo.

Vartijoiden vartalokamerat

Vartalokamera on aktiivisen kameravalvonnan merkittävä käyttöalue, etenkin turvallisuusalalla toimivilla vartijoilla. Kamera seuraa käyttäjänsä mukana tämän vartaloon kiinnitettynä. Tällöin AddSecure Link huolehtii siitä, että kamera säilyttää jatkuvasti yhteytensä datakeskukseen, jossa kuvat vastaanotetaan ja jossa turvallisuusyrityksen henkilöstö valvoo niitä.

– Vartijoita tarvitaan usein jalkapallo-otteluihin tai muihin tapahtumiin, ja koska vartijat ovat jatkuvasti liikkeessä, meidän on käytettävä mobiililaitteita, Carlsson sanoo.

Käyttö rakennustyömailla

Toinen Carlssonin esiin tuoma yleinen käyttöalue on rakennustyömaa, sillä moni urakoitsija haluaa jatkuvasti valvoa töiden edistymistä.

– Rakennus muuttuu koko ajan päivästä toiseen, joten kameraakin on siirrettävä usein. Työmaalla ei useinkaan ole kiinteää kuituverkkoa, joten yhteys sen kautta ei ole onnistu.

Käyttö luonnossa

Myös jos valvottava alue sijaitsee kaupungin ulkopuolella, vaaditaan AddSecure Linkin tyyppistä ratkaisua. Kyseessä voi olla maaseutu tai matkapuhelinverkkoon liitettyjen tarkkailupisteiden valvonta. Kunhan matkapuhelinverkko toimii, valvontaan voidaan käyttää AddSecuren ratkaisua.

– Kyseiseen paikkaan – eli valvottavaan paikkaan, jossa ei ole kuituverkkoa eikä kiinteää tietoverkkoa – sijoitetaan kamera, joka on tällöin kytkettävä reitittimeen AddSecuren SIM-kortilla. Niin se yhdistetään datakeskukseemme, jolla puolestaan on yhteys kameroita valvovaan hälytyskeskukseen.

SECITSillä on Pohjois-Ruotsin Norlannissa suuri datahalli, josta muodostamme VPN-yhteyden ja saamme tiedot kameroista datakeskuksiimme.

Yhteys toimii hyvin

Vaikka langattoman verkon tai kuituverkon käyttö on turvallista, verkkoa ei ole kaikkialla, jolloin yhteyden on tapahduttava 4G-matkapuhelinverkon kautta. Se on suojaamaton verkko, mutta AddSecure Link tekee verkkoyhteydestä suojatun.

– Otamme turvallisuuden vakavasti, sillä kuvat eivät saa joutua harhateille, sanoo Carlsson ja kertoo muista syistä AddSecure Linkin valintaan:

– Käytämme AddSecure Linkiä ensisijaisesti sen liikuteltavuuden ansiosta. Lisäksi AddSecure Link on erittäin nopea, ja yhteyden laatu on todella hyvä, sanoo Carlsson ja selittää, että tämä muodostaa edelleen ongelman hänen alallaan.

– Ongelmana on se, että datan määrään kohdistuu aina rajoituksia. Täällä Ruotsissa osalla kilpailijoista on kiinteähintainen-liittymä, eli sen hinta on sama siirrettävän datan määrästä riippumatta. Näiden ratkaisujen huono puoli on se, että niiden siirtonopeus on todella hidas.

–AddSecure Linkissä sekä siirron laatu että sen nopeus on erittäin hyvä.