On useita syitä ja tarpeita, miksi IoT-ratkaisu kannattaa suojata. Riippumatta siitä, estääkö se hakkereita manipuloimasta tietoja vai suojaako se laitteita palvelunestohyökkäyksiltä, ratkaisun suojaaminen on välttämätöntä.
Näiden viiden vinkin avulla voit parantaa ratkaisujen suojaustasoa:
1. Käytä suojattua tietoliikennettä
Useimmissa Internetiin liitetyissä laitteissa ei ole mahdollista varmistaa turvallisuutta, mikä edellyttää turvallisuuden takaavaa tietoliikenneratkaisua. Suosittelemme VPN:n käyttöä. VPN on toiminnallisesti samanlainen kuin yksityinen verkko tai kiinteä yhteys, vaikka liikenne kulkee Internetin kautta. Kaikki on kuitenkin salattu, mikä pitää tiedot piilossa ulkopuolisilta. Tämän lisäksi kaikki luvaton käsittely voidaan havaita.
2. Valitse yhteysratkaisu, jossa koko suojaus on sisäänrakennettuna
Turvallisten mobiiliverkkojen luominen vaatii tietoa ja aikaa. Monimutkaiset järjestelmäratkaisut yhdistettynä kehittyneen IT-osaamisen puutteeseen voivat nopeasti aiheuttaa tietoturvaongelmia. Sen vuoksi turvallisuus kannattaa olla sisäänrakennettuna eikä vasta myöhemmin lisättynä ratkaisuun. Näin käyttäjät voivat hallita ratkaisua ilman huolta puuttuvista tärkeistä suojausasetuksista.
3. Etsi pitkälle automatisoitu ratkaisu
Kaikkien ihmisten työstä noin 5–10 prosenttia on virheitä normaalin työpäivän aikana. Virhe voi olla pieni, kuten lyöntivirhe sähköpostissa. Mutta esimerkiksi väärän IP-osoitteen salliminen palomuurin läpi on virhe, jolla voi olla vakavia seurauksia. Pitkälle automatisoitu yhteysratkaisu voi vähentää tietoturvaongelmia 5–10 prosenttia. Valitse ratkaisu, joka luo VPN:t ja suojatut yhteydet automaattisesti puolestasi.
4. Säilytä hallinta seuraamalla yhteyksiä ja käyttöä
Tietoturvavuotojen välttämiseksi on tärkeää, että järjestelmänvalvojilla on koko ajan tarkka yleiskuva ratkaisusta. Mitkä laitteet on kytketty? Missä tieto virtaa? Ketkä ovat käyttäjiä? Laiminlyödyistä ja huomiotta jätetyistä yhteyksistä ja käyttäjistä voi tulla tietoturvaongelma. Varmista, että työsuhteesta poistuvien henkilöiden käyttöoikeudet peruutetaan, ja anna teknisille asentajille rajoitetut oikeudet.
5. Tarkista, että laitteiden oletussalasana on vaihdettu
Viimeinen vaihe saattaa tuntua itsestään selvältä, mutta se jää yllättävän usein huomiotta. Vaihda kaikkien laitteiden vakiosalasana! Koska IoT-laitteissa on usein yksinkertainen käytönvalvonta ja tavanomaiset salasanat, ne voidaan helposti murtaa erilaisilla salasananarvaushyökkäyksillä. Laitteiden oletussalasanan vaihtaminen on helppo ja tärkeä vaihe. Muista käyttää salasanassa pieniä kirjaimia, isoja kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
Onko sinulla kysyttävää IoT:stä?
Ota yhteyttä
IoT-sanakirja – opi esineiden internetin tärkeimmät termit ja lyhenteet
Haluatko oppia IoT:n tärkeimmät termit ja lyhenteet? Lataa Esineiden internet -sanakirja, ja pysyt ajan tasalla esineiden internetistä!