Euroopan johtavan turvallisten IoT-yhteysratkaisujen toimittajan AddSecuren uusi kysely osoittaa, että neljä viidestä (83 %) eurooppalaisesta kuljetusyrityksestä haluaa siirtyä ajoneuvokannassaan sähköautoihin tai vaihtoehtoisiin polttoaineisiin tai olosuhteiden salliessa molempiin.
Yleiseurooppalaisen tutkimuksen mukaan joka neljäs (26 %) kuljetusyritys pitää kestävää kehitystä ensisijaisena tekijänä ilmastoystävällisempään kalustoon siirtymisessä. Useampi kuin joka viides (23 %) oli sitä mieltä, että asiakkaiden vaatimukset ovat siirtymisen suurin syy. ”Nämä havainnot korostavat tarvetta lisätä investointeja teknologiaan ja infrastruktuuriin, jotta voidaan tukea siirtymistä kestäviin kalustoihin Euroopassa. Näin voidaan täyttää kuljetusyritysten vaatimukset, ja kuljetusyritykset voivat vuorostaan vastata asiakkaidensa vaatimuksiin. Ilman tällaisia investointeja kuljetusyritysten on vaikea voittaa nämä haasteet ja vastata ympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen kasvavaan kysyntään”, kertoo Claes Ödman, johtaja, Smart Transport, AddSecure.
Yli kaksi kolmasosaa (70 %) eurooppalaisista kuljetusyrityksistä antoi ymmärtää, että huoli ajoneuvon rajallisesta toimintamatkasta eli toimintamatka-ahdistus on merkittävä haaste. Latauspisteiden puute matkan varrella on myös huolenaihe useammalle kuin kolmelle viidestä (65 %), kun taas suurin osa (50 %) mainitsi haasteina sekä akkujen raskaan painon että sähköautojen korkeat kustannukset.
”Me AddSecurella ymmärrämme haasteet, joita kuljetusyritykset kohtaavat siirtyessään vastuulliseen kalustoon. Sen vuoksi olemme sitoutuneet toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja, jotka auttavat voittamaan nämä haasteet ja tukevat siirtymistä sähköön ja vaihtoehtoisiin polttoaineisiin perustuviin ajoneuvoihin vastuullisemman tulevaisuuden hyväksi”, selvittää Ulrika Allén, tuote- ja teknologiajohtaja, Smart Transport, AddSecure.
Lataa yleiseurooppalainen raportti ”Oletko valmis siirtymään sähköautoihin?” AddSecurelta.
Tietoa kyselystä
Kysely toteutettiin loka-marraskuussa 2022. Yleiseurooppalainen kysely sisälsi 17 kysymystä, ja se lähetettiin asiakkaille kymmenessä maassa. Kyselyyn osallistui yhteensä noin 300 asiakasta.