Suomi

Tämä on AddSecure School Safety


Kouluissa tulee olla turvallista. Onneksi näin yleensä onkin. Valitettavasti väkivaltaiset tapahtumat yleistyvät. Tämä tietysti herättää huolta. Edes rauhallisissa Pohjoismaissa tältä ei ole vältytty. Ruotsin opettajien ammattijärjestö on arvostellut koulujen suojaamisen hidasta edistymistä. Oslossa 70 alakouluun on asennettu uudet hälytysjärjestelmät.

 

Lue kouluturvallisuutta koskevan esityksen toinen osa

AddSecure School Safety -ratkaisumme avulla kouluista tehdään turvallisia. Tietoliikenne- ja hälytysjärjestelmä mahdollistaa salamannopean tiedonkulun, reagoimisen ja tarvittaessa viranomaisten hälyttämisen. Nykyisen koulujärjestelmän perusperiaatteisiin ei kuitenkaan puututa, eikä sen avoimuutta vaaranneta.

Mistä se koostuu?

AddSecure School Safety koostuu useista osista, jotta erilaisista tilanteista selviydytään paremmin. Se on pikemminkin työkalupakki kuin yksittäinen tuote. Tässä on luettelo mahdollisista osista:

● Kouluhälytysjärjestelmä – Täysin suojattu tietoliikenneverkko ulottuu hakulaitteisiin, puhelimissa käytettäviin sovelluksiin, näyttöihin ja hätäkeskuksiin.

● Mobiilisovellus – Puhelimissa (Android and iOS) toimiva hälytyspaneeli, jokaisen käyttäjän tarpeisiin täysin mukautettavat skenaariot.

● Kiinteästi asennettavat painikkeet ja paneelit – Järjestelmä on helppo integroida luokkahuoneissa, vastaanotossa ja henkilöstön tiloissa käytettäviin nykyisiin tai uusiin hälytyspaneeleihin ja painikkeisiin.

● Henkilökohtaiset hälyttimet – GPS- ja sisätilapaikannukseen perustuvat hälyttimet ilmaisevat käyttäjänsä sijainnin. Niihin voidaan yhdistää hakulaitetoiminto.

● Hakulaitteet – Erilliset varoituslaitteet toimivat yksityisessä erittäin tehokkaasti suojatussa verkossa, joten mobiiliverkkojen häiriöt eivät vaikuta niihin.

● Pysyvästi asennettavat pienoistablet-tietokoneet – Asennetaan seiniin tai pöytiin. Niiden avulla voidaan toistaa valmiiksi äänitettyjä varoitusviestejä.

● Tietonäytöt – Yleensä näytetään tavallisia esimerkiksi oppitunneista tai oppilasravintolassa tarjottavasta lounaasta kertovia viestejä, mutta ensisijaisen järjestelmän kautta lähetettävät kriittiset tiedot ohittavat nämä viestit.

● Kaiutinjärjestelmä – AddSecure School Safety voidaan integroida aiemmin asennetut kaiuttimet, tai siihen voidaan yhdistää omat kaiuttimet. Järjestelmän avulla voidaan toistaa valmiiksi äänitettyjä puhehälytysviestejä erilaisia tarkoituksia varten.

● Ulkoiset hätäkeskukset – Jos tarvitaan ulkopuolista apua, järjestelmä ottaa yhteyden hätäkeskukseen.


Mitä skenaarioita varten se on tarkoitettu?

AddSecure School Safety on monikäyttöinen, joten sen avulla saadaan oikeat tiedot oikeille ihmisille lähes välittömästi uhasta riippumatta. Syynä voi olla tappelu koulun pihalla, epäilyttävä henkilö koulun lähellä tai tulipalo kemianlaboratoriossa. Useimmissa kouluissa on jo käytössä hätätilasuunnitelmia. AddSecure School Safety auttaa toteuttamaan niitä paljon nopeammin ja helpommin, kun siihen määritetään erilaisia skenaarioita ja reagointeja.


Esimerkki 1: Havaitaan epäilyttävä henkilö

● Opettaja huomaa koulun pihan vieressä epäilyttävän henkilön ja hälyttää kollegansa.

● Hän painaa opettajanhuoneen hälytyspaneelin Nostettu valmius -painiketta.

● Tieto valmiuden nostamisesta välitetään pysyvästi asennettujen paneeleiden kautta visuaalisesti ja äänien avulla.

● Henkilöstö saa asiasta varoittavan tekstiviestin.

● Kun henkilö poistuu, hälytyksen tehnyt opettaja ilmoittaa painamalla painiketta, että uhka on ohi.


Esimerkki 2: Väkivaltaa koulun pihalla

● Koulun pihalla oppilaiden kesken alkanut tappelu uhkaa riistäytyä hallitsemattomaksi.

● Opettaja pyytää apua painamalla puhelimeensa asennetussa sovelluksessa näkyvää painiketta.

● Toimintaryhmään kuuluvat saavat muutamassa sekunnissa hälytyksen hakulaitteisiinsa.

● Opettaja saa päteviltä aikuisilta apua tappelun lopettamiseen.


Esimerkki 3: Vakavia uhkia

● Koulurakennuksen sisällä tai sen välittömässä läheisyydessä havaitaan mahdollisesti vakava uhka.

● Opettaja varoittaa luokkahuoneeseen asennetun hälytyspaneelin avulla lähistöllä liikkuvasta epäilyttävästä henkilöstä.

● Tieto välittyy opiskelijoille ja opettajille muutamassa sekunnissa
- kaiutinjärjestelmien,
- tietonäyttöjen ja
- erityisten hälytyspaneelien kautta.

● Koulun toimintaryhmään kuuluvat saavat hälytyksen hakulaitteisiinsa. Siinä kuvataan ongelma, ja hätätilasuunnitelma voidaan ottaa käyttöön.

● Muu henkilöstö saa puhelimiinsa tekstiviestit.

● Myös lähistöllä sijaitsevien koulujen henkilökunta saa hälytyksen, joten mahdolliset opiskelijoiden ja opettajien vierailut voidaan estää.

● Hälytyssignaali lähetetään poliisin kaltaisille viranomaisille ja vartiointiliikkeelle.


Jos hälytyksen syynä on tulipalo tai ampumavälikohtaus, AddSecure School Safety voi lukita koulun ovet ja ikkunat tai osan niistä. Skenaariot on helppo mukauttaa koulun tarpeisiin.

Jos haluat lisätietoja AddSecure School Safety -järjestelmästä, järjestämme mielellämme tapaamisen ilman sitoumuksia, jotta löydetään koulusi tarpeisiin soveltuva ratkaisu.

 

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä